2014. október 11., szombat

Gyömbéres-kókusztejszínes csirke kurkumás rizzsel

Jelige: gyorsan finomat!

Egy kedves szintén gasztrokedvelő barátommal főztük ma ezt az egyszerű és nagyon finom vacsorát. Előkészületekkel együtt max egy óra lehetett az elkészítési idő. Ehhez a húsételhez kitűnően passzol a kurkumás barna rizs, amit ez alkalommal vajon pirított mustármaggal dobtunk fel. A körethez az ötlet Ramsay fűszeres krumpli reggelije adta.

Hozzávalók:

- 60 dkg csirkemell
- 4 dl kókusztej
- 1 ek tápiókakeményítő (opcionális)
- 1 vöröshagyma
- 6-7 cm gyömbér
- 3 cikk fokhagyma
- vaj
- só, bors

- 40 dkg barnarizs
- 1 kk kurkuma
- 1 ek mustármag
- vaj

Elkészítés:
  1. Egy kis kanál sóval feltesszük főni a barna rizst.
  2. A gyömbért, fokhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Egy kisebb evőkanálnyi vajon 1-2 percig pirítjuk őket.
  3. Ehhez hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát.
  4. Miután a hagyma üvegesre pirult, a kb 2-3 cm nagyságú csíkokra vágott csirkemell következik.
  5. Ha átfehéredett, hozzáöntjük a kókusztejet, majd sóval, borssal (én feketét és fehéret is használtam) ízesítjük.
  6. Ha már megfőtt a csirkemell, és túl hígnak találjuk, akkor besűríthetjük keményítővel (én a paleoban is engedett tápiókakeményítőt használtam). A szószból kb 1 dl mennyiséget leszedünk, abban csomómentesre keverjük a keményítőt, majd visszaöntjük a csirkemellre, átkeverjük és elkészültünk a hússal.
  7. Egy teáskanál vajon a mustármagot kicsit megpirítjuk, majd hozzáadjuk a megfőtt barna rizst. 1-2 percig együtt pirítjuk őket. Végül hozzáadjuk a kurkumát, majd az egészet egyszer átforgatjuk.
Bon apetit!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése