A
zöldborsót érdemes beépíteni az étrendünkbe, mert a legértékesebb hüvelyesek
egyike. Frissen fogyasztva nagyszerű folsav-, B-vitamin komplex, C-, K- és A-vitamin
és enzim-forrás, ezért használjuk ki a nyár eleji szezonját!
Hozzávalók:
- 40 dkg borsó
- 15 dkg spenót
- 1 kisebb fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 db szárított paradicsom
- olívaolaj
- só, bors
- tortilla lap/kenyér
- natúr joghurt/tejföl
- parmezán
Elkészítés:
- Az apróra vágott hagymát olíván üvegesre pirítom, a végén hozzáadom a zúzott fokhagymát.
- A zöldborsót - ha nem elég gyenge - sós vízben pár percig főzöm.
- A hagymához hozzáadom az apróra vágott spenótot és szárított paradicsomot, majd ezekkel pár percig főzöm, amíg összeesik a spenót.
- Sózom, borsozom és hozzáadom a zöldborsót és 1-2 evőkanál olívát.
- Átfogatjuk az egészet majd összetörjük villával. Ha homogénebb állagot szeretnénk a pestonknak, akkor pürésíthetjük botmixerrel.
- Joghurttal és reszelt parmezánnal tálaljuk. Én pirított tortilla lapot használtam alapnak.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése