2016. június 18., szombat

Guacamole - A legjobb dolog, ami az avokádóval történhet

Az avokádó az egyik kedvenc gyümölcsöm - igen, a paradicsom mellett ez is egy gyümölcs - mert viszonylag semleges az íze, ezért sósan és édesen is elkészíthető és krémessé varázsolja az ételeket. Miért érdemes beilleszteni az étrendünkbe?

Az avokádóra sokszor superfoodként hivatkoznak. Nem véletlenül, rengeteg ásványi anyagot és vitamint tartalmaz, kiváló telítetlen zsírsav forrás, már csak ezért is érdemes fogyasztanunk.

Az egyik kedvenc avokádós receptem a GUACAMOLE. A koriander és a lime együtt egy nagyon jó páros, és ha ezeket hozzáadjuk az érett avokádóhoz és friss nyári paradicsomhoz, akkor valami fantasztikus dolog lesz a végeredmény.

Az alaprecept továbbgondolva most főtt tojás tettem a guacamole-ba, ami még tovább krémesíti azt. A kence meglepően jól passzol a falafelhez és a petrezselyemhez.




Hozzávalók:
  • 1 érett avokádó
  • 1 kisebb csokor koriander
  • 1 lime leve
  • 2 db főtt tojás
  • 2 érett paradicsom
  • só, bors, chili (opcionális)
  • 1 ek olivaolaj

Elkészítés:
  1. Az avokádót villával összetörjük, majd a paradicsom kivételével a többi hozzávalóval botmixerrel pürésítjük. 
  2. Az apróra vágott paradicsomot a levével együtt hozzáadjuk.
  3. Érdemes pár órára hűtőbe tenni mielőtt fogyasztjuk, hogy összeérjenek az ízek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése