Hozzávalók:
- 15 dkg fekete lencse
- 1 lila hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 ek zsír (kókuszzsír vagy vaj)
- 2 sárgarépa
- kb 10 dkg zellergumó
- 1 nagyobb szál szárzeller
- 15 dkg tejföl
- 2 ek paradicsomszósz
- babérlevél
- koriander, római kömény, pirospaprika, kurkuma
- só, bors
Elkészítés:
- A lencsét beáztatjuk pár órára.
- A kókuszzsíron üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát és az apró darabokra vágott sárgarépát, zellert és szárzellert, majd pirítjuk még néhány percig.
- Átmossuk a lencsét, majd hozzáöntjük a zöldségekhez annyi vízzel, hogy ellepje.
- Hozzáadjuk a fűszereket: 3 db babérlevél, só, bors, fél mk koriander, pirospaprika és kurkuma, illetve késhegynyi illatos kömény (ebből tényleg keveset, mert intenzív íze van).
- Puhára főzzük a lencsét és a zöldségeket, kb 15 perc.
- Levesszük a tűzről és kiszedünk egy szedőkanállal a levesből, hozzáadjuk a paradicsomszószt és a tejfölt. Botmixerrel pépesítjük, majd gyors keverés mellett hozzáöntjük a leveshez.
- Visszatesszük a tűzre és forrásig főzzük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése